torsdag 27. mars 2008

Mine første smykker



Her har jeg gjort mine første smykkeforsøk. Jeg har laget et sett med armbånd og kjede til meg selv, og et sett som skal bli en gave. Fargene kommer ikke så godt frem her. Perlene er gilde og skimrende, i grønne og turkise nyanser. Jeg ble ordentlig fornøyd, og skal nok lage flere ved en annen anledning.

Circle socks



Her er mine mars-sokker. Jeg rakk ikke legge dem ut før vi reiste på påskeferie, men her er de altså. De var spennende å strikke, men tok litt tid for meg. Mønsteret var ganske greit, og jeg likte godt den mønstrete hælen. Det er gøy å være med i sokke-alongen! Garnet hadde jeg aldri prøvd før, og nå husker jeg ikke en gang hva det heter!

Lappeteppe


En dag kom mamma på besøk. Hun hadde med seg en hel sekk med mine gamle ufoer. Et av mine gamle prosjekter var en haug med lapper. Vel, nå er det møysommelig sydd sammen, og heklet kant rundt. Teppet er ferdig, og jeg synes det ble riktig koselig.

tirsdag 25. mars 2008

eplegrønne sokker


Måtte prøve daletta. Fant tre eplegrønne nøster til halv pris, og bestemte meg for å benytte muligheten. Garnet viste seg å være veldig godt å strikke med. Disse sokkene er til vesla mi, men det er meget mulig at jeg lager et par til meg selv senere. Fargen er i virkeligheten enda gildere enn på bildet. jeg liker at fargene liksom gir kraft!

Heklejakka


Nå er altså jakken ferdig! Den var morsom å lage, og jeg synes det ble friskt og fint med de grønne kantene. Dette er mitt største prosjekt på lenge og den ble veldig stor. Er nok ikke helt stø på heklefastheten, for jeg trengte flere nøster enn det sto i oppskriften, og jakka ble veldig stor. Egentlig skulle det ikke være oppbrett på ermene heller, så det forteller litt om størrelsen. God, varm og myk er den i alle fall. Oppskriften er fra drops, og går kjapt i eskimo. Dersom noen skulle ha lyst til å prøve seg, vil jeg anbefale og gå ned en størrelse. Men så kan det jo også hende at det bare er meg;) Nå gjenstår bare giraffskjerfet på utfordringslista.

tirsdag 4. mars 2008

Jetpinnesjal



Ferdig! Dette skulle jo egentlig ha blitt en morsdagsgave, men det rakk jeg ikke! Det er mitt første forsøk med jetpinne. Det er alltid morsomt å lære seg en ny teknikk. Jeg brukte tre nøster brilla til sjalet, + litt ekstra til frynsene. Da er det etter mine beregninger 3 prosjekter igjen før jeg og Xhantippe kan ta turen til Hadeland. Det bør gå, jeg er godt i gang. Men jeg kjenner det er i ferd med å snike seg inn et genserprosjekt også. Vi får se om jeg holder meg i skinnet!